Mer om Aura Stone


Vår bakgrund

Aura Stone är ett svenskt registrerat företag, med bas i Storstockholm, som startade sin verksamhet 2018. Ända tills Coronapandemins utbrott, 2020, bestod Aura Stone kärnverksamheter av två delar; a) att erbjuda exklusiva och unika stenar till den internationella marknaden och B) att ta fram olika design/koncept för möbler, inredningar och kreativa utsmyckningar i vilka naturstenar betraktades som huvudkomponenten.

 Coronapandemin har haft enorma negativ påverkan på företagets verksamheter - samtidigt som den starka passionen för naturstenar fick företaget att absolut “INTE GE UPP” - trots alla krångligheter, nedgångar och utmaningar som Coronakrisen vållade till. Man använde istället den “ovissa" Coronatiden för att utveckla företaget både kvalitativt och kvantitativt. Inför en post-Corona period såg vi över företagets produktsortiment, förbättrade arbetsprocesserna, trimmade organisationen - samt identifierade lämpliga målgrupper och marknader. Den skandinaviska, och särskild den svenska marknaden, kommer att ligga i Aura Stones fokus inom de närmsta kommande åren. Här ska Aura Stone först och främst agera som en inspiratör och idébank för sina kunder - samtidigt som man gör sitt bästa för att erbjuda och leverera unika och ytterst prisvärda stenar/stenprodukter i premium och den exklusiva klassen - både till företag (B2B) och privata (B2C) kunder.

Varför Aura Stone?

Här följer åtta faktorer som gör att Aura Stone är annorlunda och ytterst fördelaktig för sina kunder:

Vår affärsmässighet grundas på det faktum att vi har en passion för naturstenar och design - och vi vill därför kunna erbjuda prisvärda och högkvalitativa produkter och inspirera människor att lägga sin beställning hos oss med glädje, nöjdhet och trygghet.

Vi selekterar med noggrannhet och omsorg våra produkter direkt från gruvor och Sten fabriker utan några mellanhänder.

Vi betraktar inte oss enbart som en “sten leverantör”. Snarare, ska vårt unika och utmärkta utbud, tillsammans med vårt genuina engagemang och intresse för konst och design, få oss att agera som en dynamisk facilitator, kreatör och leverantör av optimala koncept och helhetslösningar.

Vår nyfikenhet och passion för naturstenar, får oss att ständigt leta globalt efter nya stensorter och stenprodukter, som har unika och spännande utseenden och egenskaper.

Genom att ständigt identifiera och kapa onödiga kostnader, försöker vi erbjuda högkvalitativa produkter till våra kunder med en “prislapp” som tåls att jämföras.

I allt vi gör, försöker vi att skapa och stödja en hållbar och rättvis sten handel, i vilken vi direkt eller indirekt minskar eller eliminerar de negativa effekter på naturen och den berörda arbetskraften.

Genom ständig närvaro och professionellt inflytande längs hela produktionskedjan (från gruva ända till våra kunder) - säkerställer vi kvalitet av både våra produkter och vår service.

Att hitta och köpa naturstenar ska vara enkelt, flexibelt, bekvämt, spännande och kostnadseffektivt för våra kunder. Vi har valt digitalisering av vår försäljning som den mest optimala, nödvändiga och tidsenliga lösningen för att serva våra kunder.

Vår passion & mission

Vi drivs av tanken att det ska vara stimulerande, inspirerande, praktiskt, smidigt- och framförallt prisvärt för Dig att välja naturstenar till både Ditt hem, kontor eller dina affärslokaler hos oss.

 Vi anser att varje stenskiva i själva verket är ett “konstverk”, som är gjort av naturen under miljarder av år. Att driva vårt företag affärsmässigt är avgörande för vår utveckling, men dock inte det enda målet med vår verksamhet. Att dela vår passion för naturstenar och inspirera andra människor för användning av natursten både som konstruktion och dekorativa material, är två andra essentiella drivkrafter inom Aura Stone.

 Låt oss guida Dig till en värld av unika och annorlunda naturstenar - som tillsammans med våra kreativa designidéer, kan skapa en unik karaktär och känsla för Ditt hem, kontor, butik, bar, restaurang, reception - eller vad det nu kan gälla för kommersiell lokal.

 Att skaffa Dig vackra och annorlunda naturstenar genom oss, bör också “gynna” din plånbok och budget. Vi bearbetar och levererar naturstenar från våra utvalda gruvor och sten fabriker direkt, utan några onödiga kostnader eller mellanhänder. I våra olika kollektioner erbjuder vi ständigt fantastiska stenar - passande till olika smak och ändamål.

Grundarens ord

aura-stone-founder-ceo-words-history-telling-cause-vision-mission

Jag trodde att jag hade en allmän uppfattning om naturstenar, men jag hade fel.

Som svensk civilingenjör från KTH inom (bygg och fastighet)  hade studerat naturmaterial som sten och stenmaterial under studierna. Även under yrkeslivet kom jag i kontakt med "stenar" på ett eller annat sätt. På grund av dessa faktorer trodde jag att jag hade en allmän uppfattning om olika naturstenar, men efteråt kunde jag konstatera att jag hade fel.

 

Först, i samband med mitt besök i staden Esfahan i Iran 2017 och ett kommersiellt besök av det gigantiska sten center Mahmoud Abad där, insåg jag att jag inte visste så mycket om naturstenar. Jag blev bara förvånad och fascinerad av stenarnas variation när det gällde, färgrikedomen, strukturen, mönstret mm. Jag tillbringade nästan en hel dag där, men det räckte inte. Det besöket, tillsammans med flera efterföljande besök i flera stenbrott och andra kommersiella sten center i Iran samt flera andra länder, förstärkte min passion för naturstenar och fick mig att "engagera mig allt mer" i detta avseende. I takt med det ökande intresset undrade jag ständigt varför tillgången till så unika stenar var så begränsad i min hemstad Stockholm eller generellt i Sverige eller andra nordiska länder, och varför priset för att få tag i sådana underbara var så exceptionellt höga.

För att göra en lång historia kort kan jag berätta att min ökande passion för natursten samt min entreprenörinstinkt fick mig till sist att jag startade Aura Stone 2018. Aura Stone i ett nötskal är en affärsverksamhet men mer än så ett forum för att inspirera andra att använda unika naturstenar, sten design och stenprodukter på ett enklare och roligare sätt.

 

Vi alla inom Aura Stone, följer en inlärningskurva för att veta och specialisera oss mer om natursten, stenens leveranskedja, stenens olika användningsområden samt inredning och design med naturstenar. Vi gör vårt yttersta dela vår passion med andra människor för att hjälpa dem att hitta, välja och skaffa unika naturstenar/produkter på ett bekvämt, praktiskt, roligt och kostnadseffektivt sätt. Som grundare och VD för Aura Stone and Design siktar jag på att utveckla detta företag för att vara i frontlinjen för att omvandla den traditionella "natursten branschen" till en modern, innovativ, hållbar och kreativ konstnärliga affärsverksamhet.

Vi har ambitionen att skapa en mer användarvänlig, miljövänlig, flexibel, funktionell samt digital baserad verksamhet, i vilken kreativa interaktioner mellan våra konsumenter, leverantörer, samarbetspartners och oss, skulle betraktas som huvudbränslet i vårt "maskineri".

Jag välkomnar alla som med sina kunskaper, kapaciteter, erfarenheter eller idéer kan ansluta sig till oss i vår spännande färd framåt för att lära känna naturstenen bättre och använda den oftare och sundare.

Låt oss skapa Ditt unika och karaktärsfulla utrymmen med våra underbara stenar